Om oss – Malwa Forest AB

Lär känna Malwa

Om oss

Low impact forestry

Stormsäkrare skogar, lägre koldioxidutsläpp per kubikmeter, minimalt med skador på mark och miljö. Att välja Malwa är att välja low impact forestry, ett bättre sätt att sköta skogen på.

Om Malwa

Malwa Forest utvecklar och tillverkar kompakta gallringsmaskiner för en mer skonsam skogsskötsel. Våra maskiner kräver inga stickvägar. De kryssar fram mellan träden i stående skog utan att orsaka skador på mark och miljö. Att gå in i känsliga bestånd är sällan något problem, oavsett årstid, tack vare lågt marktryck och en maskinbredd på cirka två meter.

Modellprogrammet består av professionella skördare, skotare och kombi. Byggda för att motsvara entreprenörers krav på hög nyttjandegrad. Mycket av den teknik som är standard i större maskiner har skalats ner för att passa det kompakta formatet; hydraulmekanisk drivlina, separerade pumpsystem etc. – detta gör oss helt unika i klassen.

Företaget grundades 2009 och är idag marknadsledande i Sverige inom vårt segment. Intresset från andra länder ökar stadigt och vi räknar nu med att mer än varannan Malwa går på export. I Sverige säljer vi direkt till slutkund oavsett om det är markägare, entreprenörer eller skogsbolag. Service tillhandahålls av auktoriserade partners utspridda i hela landet. På exporten jobbar vi med väl valda distributörer.

Utveckling och tillverkning sker i vår anläggning i Skene mellan Borås och Varberg och bara 25 minuter med bil från Göteborg-Landvetter Flygplats. Du är när som helst välkommen att besöka oss för att se hur våra maskiner byggs och diskutera skonsam skogsskötsel.

Vi blickar framåt

Malwa utmanar

50% skördare, 50% skotare - 100% elektrisk. Först i världen med en batteridriven kombimaskin.

Broschyrer

Gör en djupdykning i Malwa världen. Läs om vårt synsätt kring gallring, ekonomin bakom och branschen i sin helhet.

Gå vidare

mockup_malwa980
Malwa 980. Ny tid i skogen

Läs mer

Läs mer

mockup_vilken_skog_vill_du_ha
Det handlar om gallring

Läs mer

Läs mer

Hur allting började

Malwa grundades 2009, sedan dess har vi haft en fantastisk tillväxtresa med många utmaningar. Läs mer om vår historia.
Läs gärna mer kring våra första 10 år.

Upptäck mer