Varför du skall vänta 12 månader på en ny Malwa – Malwa Forest AB

Varför du skall vänta 12 månader på en ny Malwa

05dec

Malwa har gjort en snabb resa från utmanare till marknadsledare på den svenska marknaden. Det som händer nu i allt snabbare takt är att flera länder också visar stort intresse för Malwa. Förutom de nordiska grannländerna ser man Malwa 560 och Malwa 980 gå i skift i lettländska skogar både tre och fyra tusen timmar per år och maskin, i södra Tyskland utvärderas Malwa-gallring i stor skala som ett sätt att möta framtida krav på skog och skogsskötsel, i Schweiz firar Malwas drivningssystem stora triumfer och i Kanada finns hur mycket skog som helst att börja sköta på vårt vis.

Vår exportandel nu är över 70%. Det fanns inte med i våra planer för fem år sedan och är självfallet en av orsakerna till våra, i alla fall för tillfället, väl långa leveranstider. Intresset från utlandet fortsätter att öka. Det ser vi som ett gott betyg både för Malwa och sättet att gallra och skonsammare sköta skog för att skapa tillväxt.

Investering i framtiden
Vi investerar starkt både i personal, teknologi och anläggning för en fortsatt framgångsrik resa in i framtiden tillsammans med våra kunder. Redan till hösten 2024 räknar vi med att kunna flytta in all produktion och utveckling i skräddarsydda, nya lokaler. Fortfarande i Marks kommun men i Kinna i stället för Skene. Väl på plats kommer vi att få möjlighet att öka vår produktionskapacitet med målet att kunna korta våra leveranstider. Vi tror nämligen att vi, precis som du, är lika. Vi vill ha det vi beställt. Helst på momangen.

Framgången har en baksida
Vi förstår om du tycker leveranstiderna är väl långa. Vi lovar att vi gör allt för att kunna leverera snabbare, men vi lovar också att vi inte för enda sekund gör avkall på vårt kvalitetsarbete och noggrannhet. Det för oss in på vad de tre siffrorna för en Malwa-maskin betyder. Första siffran står för vikten i ton, andra för antal hjul och tredje för noll fel. Sannolikt branschens tuffaste och mest utmanande målsättning. Vi är inte där än, men det är dit vi strävar.

Bra produkter förtjänar framgång och för riktigt bra produkter och idéer kan framgången ibland resultera i ett orderläge med oväntat långa leveranstider. Vi beklagar det, men vi ber inte om ursäkt. I stället jobbar vi stenhårt på att leverera så fort vi kan, utan att för en enda sekund ge avkall på kvalitet och noggrannhet.

Hoppas du förstår och tycker det är väl värt att vänta på din Malwa.

Hälsningar,
Magnus Wallin

Bläddra bland nyheter