DOJUS Group ny Malwadistributör i Litauen – Malwa Forest AB

DOJUS Group ny Malwadistributör i Litauen

12maj

Malwa Forest har ingått ett distributörsavtal med DOJUS Group, en ledande aktör inom skogs- och jordbruksutrustning i Litauen. Partnerskapet innebär att skogsentreprenörerer i Litauen får tillgång till hela Malwas program av kompakta skördare och skotare.

”Vi tror att efterfrågan på mindre gallringsmaskiner i regionen kommer öka, och ser fram emot att ingå ett samarbete med DOJUS för att befästa Malwas position som det självklara valet i Baltikum för skonsamma maskiner med lågt marktryck. 560-serien och den nyligen lanserade Malwa 980-skördare kommer att täppa till ett hål i marknaden, och i DOJUS har vi hittat en erfaren partner som är väl insatt i branschen” säger Magnus Wallin, Malwa Forests affärsutvecklingschef och grundare

DOJUS Group är officiell representant för flera välkända varumärken som John Deere, Komatsu, KUHN, Koeckerling, Kramer, Claydon, BMF, Nisula och Western Fabrication. Omsättningen under 2022 uppgick till över 150 miljoner euro. Företagets huvudsakliga verksamhetsområden inkluderar försäljning av ny och begagnad jordbruks-, skogs- och verkstadsutrustning. Enligt avtalet kommer DOJUS att distribuera Malwa Forests skogsmaskiner över hela Litauen och erbjuda eftermarknadsservice och support.

Donatas Dailidė, VD för DOJUS Group, säger: ”Mångsidig utveckling inom skogsbrukssektorn är en del av DOJUS Group’s långsiktiga strategi. Vi försöker forma produktutbudet för skogsektorn genom att analysera trender, behov och utmaningar så som de upplevs av de som är aktiva inom skogsbruket. Malwas säljer ca. 20 maskiner per år på den lettiska marknaden, därför är vi säkra på att det finns en målgrupp för denna maskintyp även i Lituaen”.

För mer information, kontakta:
Magnus Wallin, Malwas grundare och affärsutvecklingschef
magnus@malwa.se
+46768439595

Bläddra bland nyheter