Petter har testat nya Log Max 2000T – Malwa Forest AB

Petter har testat nya Log Max 2000T

13feb

Petter Marklid blev utvald att testköra nya Log Max 2000T. Att man valde just Petter är inte så konstigt. Han är en välkänd och mycket erkänd gallringsspecialist, som verkar i trakterna kring Unnaryd i Hylte kommun, Hallands län. Kundkretsen är privata skogsägare samt Derome och ibland också Sydved.

Petter är 34 år och kör Malwa sedan 2016. Den senaste skördaren, 560H i version 4.0, har på drygt ett år gått 1700 timmar. Alla hans Malwa fram tills nu har haft Log Max 928 som aggregat.

Efter drygt 200 timmar med det nya aggregatet i både första- och andragallring säger Petter så här:

”Det matar mycket snabbare. Med 928 kunde man få vänta på matningen, nu får man nästan bromsa för att man inte hinner med själv.

Det sågar snabbare. Sågmotorn får ett högre tryck från pumparna och blir därmed starkare. Malwa och jag satte också lite mera press på svärdsmatningen så att den sågar ännu snabbare.

Kvistknivarna är förbättrade och ska enligt Log Max hålla bättre. Det har varit bekymmer med 928 eftersom kvistknivarna ryker av. Och de är dyra.

Log Max säger själva att aggregatet är mer servicevänligt. Det stämmer och borde ge ökad driftsäkerhet. Mäthjul och givare är lättare att komma åt. Eggvinkeln på kvistknivarna är ändrad till 35° och gör det enklare att  slipa och underhålla. Toppknivsgivaren är lättare att komma åt och byta.

Jag behåller det här aggregatet”.

För fullständig teknisk spec, klicka här

Bläddra bland nyheter